Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Westdorpe

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, vies water of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Westdorpe heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl vind je handige informatie alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Westdorpe.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als geïrriteerde huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €225 per 12 maanden.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid WestdorpeFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4554
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26200 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Westdorpe

Zit jij thuis ook met een te hoge stroomrekening of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groeiend aantal mensen bestellen een slimme waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk uit kraanwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder zeep en wasmiddel nodig, lekkere watersmaak en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Terneuzen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Westdorpe hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Zuinigste ontharder.

PositiefBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Westdorpe?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Westdorpe. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot structureel lagere energiekosten en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Westdorpe heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid na bad of douche en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Westdorpe

De waterhardheid van het drinkwater in Westdorpe ligt op ong. 6.38 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-westdorpe-4554

Vraag prijzen op in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Mooiwater Medium+
 • Kinetico Essential 11
 • Watercompany Ultrasoft 9
 • Ecowater ESM 42
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Soft) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Westdorpe reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €830.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Westdorpe.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €95 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1450 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Naast deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van ontkalkers zijn zo’n €720, excl. installatie. Een luxe installatie heeft een prijskaartje tussen de €1375 en €1950 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel tref je de actuele kosten van een waterontharder in Westdorpe.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze online offerteservice en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en kosteloos monteurs, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €150
Mechanische waterontharderC.a. €850
Elektrische waterontharderVanaf €940
Zouttabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudstarievenV.a €105 p/jaar
PlaatsingCirca €230
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Westdorpe?
De waterhardheid in Westdorpe komt uit op ong. 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Zeeland bedraagt 6.38 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als lager energieverbruik en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, smaakvol water, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats a.d.h.v. zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Westdorpe.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, zacht en fris water, minder zeep en wasmiddel nodig, het is goed voor de huid/haar, niet langer last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie