Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Spui

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, glascorrosie, bittere thee of koffie of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Spui zorgt voor kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs lees je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Spui.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als kalkstrepen op ramen en verstopte leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €265 per jaar.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid SpuiWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4539
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26200 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lagere energiekosten.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Spui

Heb je in huis last van huidirritaties of veel schoonmaakwerk? Flink wat huishoudens kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder poetsen en boenen, minder huidproblemen en huidirritaties en besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Terneuzen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Spui was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Waterverzachter informatie.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Spui?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Spui. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot langere levensduur van huishoudelijke apparaten en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Spui kent een waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere een beter presterende CV-ketel, zacht en smaakvol water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Spui

De waterhardheid van het water in Spui is ongeveer 6.38 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-spui-4539

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Lubron Proline Classic
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • Puricom Stratos HE25
 • General electric GXOF27KE
 • Judo Quicksoft Uno

Zo werkt een waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Pentair Fleck) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Spui minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €750.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het kost stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Spui.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Van €110 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2225 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Behalve deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van dergelijke installaties starten bij €810, excl. installatie. Een goede installatie kost gemiddeld tussen de €1450 en €1900 incl. installatie. In het volgende schema check je de geraamde kosten van een waterontharder in Spui.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en vandaag nog specialisten, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €120
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €750
Elektrische waterontharderVanaf €1110
Tabletten€25 voor 50 kilo
OnderhoudskostenRond de €140 op jaarbasis
MontageRond de €180
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Spui?
De waterhardheid in Spui is om en nabij de 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Zeeland ligt rond de 6.38 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen kalkvrije leidingen en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, zacht en smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd a.d.h.v. een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Spui.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie