Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Axel

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, glascorrosie, dichtgeslibde leidingen of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Axel heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je bruikbare informatie over diverse types waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Axel.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld irritaties aan de huid en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor lager energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en geen strepen meer op glas en lak.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €225 op jaarbasis.

Thema’s: De juiste waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid AxelTechnische uitleg werkingKostenVeelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4571
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26200 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Besparing op de energierekening.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Axel

Wil jij ook af van huidirritaties en/of apparatuur dat te snel stuk gaat? Een toenemende groep Hollanders en Belgen installeren een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, minder huidproblemen en huidirritaties en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Terneuzen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Axel gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Beste waterverzachter.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Axel?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Axel. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot een zachte huid na bad of douche en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Axel heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere verwarming, zachter wasgoed en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Axel

De waterhardheid van het leidingwater in Axel bedraagt ongeveer 6.38 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-axel-4571

Vraag prijzen op in de regio

Interessante installaties

 • North Star 11ED
 • Kinetico Ergo 9
 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • Ecowater Galaxy VDR20
 • Boshuis Combilux plus 150

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Pentair Fleck) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Axel verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout hangt af van aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €910.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Axel.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Van €65 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1925 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €710 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1200 en €1725 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Axel.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Zo kan je zonder gedoe en vandaag nog modellen, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €75
Mechanische waterontharderVanaf €890
Elektrische waterontharderRond de €1150
Tabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudstarievenV.a €90 per jaar
MontagekostenC.a. €230
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Axel?
De hardheid van het kraanwater in Axel ligt rond de 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Zeeland is doorgaans 6.38 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je met name een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Axel.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie