Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Overslag

Heb je in huis last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, koffie of thee dat bitter smaakt of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Overslag maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier check je praktische info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Overslag.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals glascorrosie en een hoge energierekening.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor gunstig energieverbruik, fris kraanwater en het textiel gaat langer mee.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €235 per jaar.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid OverslagTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4575
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26200 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Overslag

Zit jij in de woning ook met situaties als een erg droge huid en/of doffe aanslag in keuken en badkamer? Veel woningeigenaren kiezen een slimme waterontharder. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, geen strepen meer op glas en lak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de gemeente Terneuzen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Overslag gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Zuinigste waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Overslag?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Overslag. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot kalkvrije leidingen en geen strepen meer op glas en lak. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Overslag heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. maandelijks lagere energielasten, minder last van een droge huid en textiel slijt minder snel.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Overslag

De waterhardheid van het drinkwater in Overslag ligt op ong. 6.38 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-overslag-4575

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • North Star 17ED
 • Watercompany Ultrasoft 14
 • Detandt-Simon Futura 25
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Honeywell) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Overslag minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een laag tarief, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €850.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Overslag.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €150 voor magnetische ontharders tot zo’n €2100 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterontharders beginnen bij €690 (zonder installatiewerk). Een slimme installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1425 en €2100 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Overslag.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Zo kan men moeiteloos supersnel installateurs, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €60
Mechanische waterontharderC.a. €760
Elektrische waterontharderBegint bij €1000
Zout€15 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €80 per beurt
MontageCirca €230
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Overslag?
De hardheid van het water in Overslag is grofweg 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Zeeland komt uit op ongeveer 6.38 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen apparatuur die langer meegaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder neemt voor het comfort. Denk hierbij aan een zachte huid, betere smaak van water, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Overslag.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, altijd een schone en zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie