Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zaamslag

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, dichtslibbende waterleidingen of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Zaamslag maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier tref je bruikbare info met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 6.38 dH in Zaamslag.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals slecht functionerende apparaten en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: gunstig energieverbruik, fris kraanwater en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €280 per jaar.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid ZaamslagTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4543
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26200 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Bittere smakende thee.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Zaamslag

Wil jij ook af van irritaties aan de huid of kalk op de lak van de auto? Veel mensen bestellen een betrouwbare waterontharder. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Terneuzen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Zaamslag hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Ontkalker informatie.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zaamslag?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Zaamslag. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor zacht en fris water en zijdezachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Zaamslag heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere efficiëntere warmteoverdracht, water met een lekkere smaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Zaamslag

De waterhardheid van het water in Zaamslag is om en nabij de 6.38 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zaamslag-4543

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Mooiwater Mini+
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat
 • Ecowater ESM 42
 • Delta Duplex unit
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Service) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zaamslag reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een voordelige prijs, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €920.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Zaamslag.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met professionals voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Van €80 voor magnetische ontharders tot ruim €2225 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, het aantal cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van deze systemen starten vanaf €790 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1150 en €1900 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Zaamslag.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en zonder kosten installateurs, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €160
Mechanische waterontharderBegint bij €890
Elektrische waterontharderBegint bij €940
Reinigingszout€45 voor 100 kilo
OnderhoudskostenVanaf €95 per beurt
PlaatsingC.a. €190
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Zaamslag?
De hardheid in Zaamslag is doorgaans 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Zeeland komt uit op ongeveer 6.38 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Bijv. een minder droge huid, zacht en fris water, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld d.m.v. pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zaamslag.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, smaakvoller water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachter wasgoed, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie