Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sittard-Geleen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op de ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Sittard-Geleen zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier lees je handige informatie over de waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Sittard-Geleen.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere apparaten die slecht werken en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: lagere energierekening, een zachte huid na bad of douche en textiel slijt minder snel.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €270 per jaar.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid Sittard-GeleenWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6153
Gem. Gasverbruik M31360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29300 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Sittard-Geleen

Heb je last van verstopte leidingen of bittere smakende thee? Meer en meer huizenbezitters nemen een professionele waterontharder. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Sittard-Geleen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Sittard-Geleen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Professionele waterverzachter.

VoordeelUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Sittard-Geleen?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Sittard-Geleen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor maandelijks lagere energiekosten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Sittard-Geleen heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan structureel lagere energiekosten, zacht en fris water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Sittard-Geleen

De waterhardheid van het drinkwater in Sittard-Geleen bedraagt ongeveer 7.34 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-sittard-geleen-6153

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Kinetico Kube 6
 • Aquarex IMP Pro 26
 • Watergenius Blue Line Evolution
 • Apic Melite
 • Watercompany Ultrasoft 14

Hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Whirlpool) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Sittard-Geleen voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een zachte 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen twee producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €910.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €420,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Sittard-Geleen.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. Je hebt ze vanaf €90 voor een magnetische ontharder tot wel €1950 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterontkalkers beginnen bij €750 (zonder installatiewerk). Een luxe systeem kost gemiddeld tussen de €1150 en €1725 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Sittard-Geleen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en vandaag nog installateurs, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €115
Mechanische waterontharderRond de €720
Elektronische waterontharderRond de €1100
Reinigingszout€40 voor 75 kg
OnderhoudstarievenVanaf €90 (jaarbasis)
MontagekostenVanaf €270
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Sittard-Geleen?
De hardheid in Sittard-Geleen schatten we op 7.34 dH. De waarde in de provincie Limburg bedraagt 7.36 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als minder huidproblemen en huidirritaties en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, betere smaak van water, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt aan de hand van regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sittard-Geleen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie