Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Guttecoven

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, smerig water of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Guttecoven resulteert in kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina vind je waardevolle informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Guttecoven.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals een witte aanslag op het glaswerk en een hoge energierekening.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor lagere energiekosten, smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €245 op jaarbasis.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid GuttecovenHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6143
Gem. Gasverbruik M31360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29300 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Guttecoven

Heb je last van een erg droge huid en water met een vreemde smaak? Een groot deel van de woningeigenaren kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, Geen glascorrosie of witte aanslag, zachtere was en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Sittard-Geleen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Guttecoven heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste ontkalker.

PositiefUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Guttecoven?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Guttecoven. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel fris kraanwater en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Guttecoven heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld lagere energierekening, betere smaak van water en het textiel gaat langer mee.
 • Belangrijk: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Guttecoven

De waterhardheid van het water in Guttecoven bedraagt circa 7.34 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-guttecoven-6143

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • North Star 20ED
 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • General electric GXOF18KE
 • AquaCombi AquaCell
 • Grunbeck softliQ:MC32

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Service) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Guttecoven reduceert je de dH waarde van 7.34 naar een acceptabele 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden twee soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €920.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de tarieven, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Guttecoven.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Van €145 voor magnetische ontharders tot ruim €1950 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Behalve deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van ontharders zijn zo’n €710, zonder installeren. Een geavanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1525 en €1725 (met montage inbegrepen). In het volgende schema achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Guttecoven.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en direct experts, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €70
Waterontharder (mechanisch)Rond de €710
Elektrische waterontharderRond de €950
Zout€17,50 per 25 kg
OnderhoudCirca €110 op jaarbasis
InstallatieRond de €275
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Guttecoven?
De hardheid van het leidingwater in Guttecoven is gemiddeld 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg schatten we op 7.36 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen water met een lekkere smaak en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. comfortabel douchen, een lekkere watersmaak, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen a.d.h.v. regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Guttecoven.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, zacht en fris water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie