Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Echt-Susteren

Heb je in huis last van kalkaanslag, aanslag op servies, slecht functionerende apparaten of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Echt-Susteren resulteert in kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal lees je handige info alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Echt-Susteren.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als kalk op de lak van de auto en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor lagere stookkosten, minder huidproblemen en huidirritaties en minder poetsen en boenen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €315 op jaarbasis.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid Echt-SusterenHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6101
Gem. Gasverbruik M31620 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32500 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op je ruiten.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Echt-Susteren

Wil jij ook af van huidirritaties en/of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een groeiend aantal huishoudens plaatsen een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, Geen glascorrosie of witte aanslag, verminderde eczeem klachten en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Echt-Susteren opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Echt-Susteren heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke verzachter.

VoordeelUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals Quookers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Echt-Susteren?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Echt-Susteren. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Echt-Susteren zit met een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding die langer mooi blijft en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Echt-Susteren

De waterhardheid van het leidingwater in Echt-Susteren is 7.34 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-echt-susteren-6101

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Kinetico Kube 15
 • Erie Softline Eco30
 • Erie Slimline Eco14
 • Delta Arenal
 • Aquarex IMP Pro 18

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Culligan) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Echt-Susteren voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een fijne 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €920.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Echt-Susteren.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met vakmannen voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €80 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1700 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van ontkalkers starten bij €780, excl. installatie. Een slimme installatie ligt qua kosten tussen €1600 en €1775 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Echt-Susteren.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en kosteloos experts, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €75
Waterontharder (mechanisch)V.a €820
Elektronische waterontharderBegint bij €1210
Regeneratiezout€45 per 100 kilo
OnderhoudBegint bij €120 per jaar
PlaatsingCirca €170
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Echt-Susteren?
De waterhardheid in Echt-Susteren is ongeveer 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is om en nabij de 7.36 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals lagere stookkosten en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. O.a. een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door middel van een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Echt-Susteren.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, smaakvoller water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een super zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie