Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Papenhoven

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, vies water of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Papenhoven zorgt voor water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten tref je uitgebreide info over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Papenhoven.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals kalkstrepen op ramen en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor lager stroom- en gasverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en minder poetsen en boenen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €225 op jaarbasis.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid PapenhovenTechnische uitleg werkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6124
Gem. Gasverbruik M31360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29300 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Papenhoven

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtgeslibde leidingen of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een groot deel van de Nederlanders bestellen een elektrische waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Sittard-Geleen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Papenhoven hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Ontharder informatie.

VoordeelBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals boilers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Papenhoven?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Papenhoven. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor een lager stroom- en gasverbruik en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Papenhoven heeft een waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. efficiëntere verwarming, een zachte huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Papenhoven

De waterhardheid van het leidingwater in Papenhoven is om en nabij de 7.34 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-papenhoven-6124

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • MultiAqua WaterMaster EC-10
 • Puricom Stratos UFW15
 • Detandt-Simon Primo 25
 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20

Zo werkt een waterverzachter

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aquacell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Papenhoven verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €800.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Papenhoven.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan professionals voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €145 voor magnetische ontharders tot wel €1450 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €810 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een systeem met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1175 en €2150 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Papenhoven.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en snel vakmannen, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €145
Mechanische waterontharderBegint bij €790
Elektrische waterontharderCirca €1010
Regeneratiezout€40 voor 75 kilo
OnderhoudskostenVanaf €95 per beurt
PlaatsingskostenVanaf €170
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Papenhoven?
De waterhardheid in Papenhoven ligt rond de 7.34 dH. De meting in de provincie Limburg is ongeveer 7.36 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid na bad of douche en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere geen droge huid na het douchen, smaakvol water, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Papenhoven.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie