Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Limbricht

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, verstopte leidingen of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Limbricht maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina lees je praktische info over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Limbricht.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals een irriterende huid en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: gunstig energieverbruik, heerlijk zachte kleding en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €330 per jaar.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid LimbrichtWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6141
Gem. Gasverbruik M31360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29300 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Limbricht

Zit jij thuis ook met rendementsverlies van verwarming of witte aanslag op het glaswerk? Een groeiend aantal woningeigenaren plaatsen een professionele waterontharder. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Sittard-Geleen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Limbricht wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Beste ontkalker.

VoordeelBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals wasdrogers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Limbricht?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Limbricht. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt verminderde eczeem klachten en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Limbricht ontvangt een waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. verlaging van de maandlasten voor energie, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Limbricht

De waterhardheid van het leidingwater in Limbricht bedraagt circa 7.34 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-limbricht-6141

Vraag prijzen op in de regio

Interessante installaties

 • North Star 14ED
 • North Star 17ED
 • Mooiwater Medium+
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Puricom Stratos HE25

Hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Pentair Fleck) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Limbricht reduceert je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €750.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het kost stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Limbricht.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker variëren nogal. Je hebt ze vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1725 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en het vermogen. Naast deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van deze systemen zijn zo’n €650, excl. installatie. Een slim apparaat varieert tussen ongeveer €1225 en €2125 inclusief plaatsing. In onderstaande schema vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Limbricht.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en direct modellen, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €105
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €680
Elektrische waterontharderV.a €1030
Onthardingszout€40 per 75 kilo
OnderhoudskostenVanaf €90 (jaarbasis)
PlaatsingskostenRond de €170
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Limbricht?
De hardheid van het leidingwater in Limbricht bedraagt 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is om en nabij de 7.36 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Limbricht.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie