Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Einighausen

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op de ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Einighausen resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website verzamel je waardevolle informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Einighausen.
 • Dit kan zorgen voor situaties als water met een vreemde smaak en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: gunstig energieverbruik, zachter wasgoed en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €220 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid EinighausenTechnische detailsInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6142
Gem. Gasverbruik M31360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29300 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Einighausen

Heb je last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en apparatuur dat te snel stuk gaat? Veel Nederlanders bestellen een professionele waterontharder. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, lekkerdere koffie en thee en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Sittard-Geleen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Einighausen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste ontkalker.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Einighausen?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Einighausen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt langere levensduur van huishoudelijke apparaten en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Einighausen heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. lagere stookkosten, minder huidproblemen en huidirritaties en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Einighausen

De waterhardheid van het drinkwater in Einighausen ligt op ong. 7.34 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-einighausen-6142

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • North Star 17ED
 • Atag Descale 30
 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • Apic Heracles
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Pallas) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Einighausen minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een Dh onder de 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden twee installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijke prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €925.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: minder regeneratiezout, een slimme werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Einighausen.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €160 voor magnetische ontharders tot ruim €2175 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de omvang van het systeem. Buiten deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterontkalkers starten bij €650, zonder installeren. Een slim systeem varieert tussen ongeveer €1125 en €1775 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Einighausen.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en vandaag nog installateurs, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €80
Mechanische waterontharderV.a €750
Elektronische waterontharderV.a €1040
Tabletten€50 per 100 kg
OnderhoudstarievenCirca €160 p/jaar
InstallatiekostenC.a. €250
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Einighausen?
De waterhardheid in Einighausen ligt rond de 7.34 dH. De meting in de provincie Limburg is doorgaans 7.36 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: lagere energiekosten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen door gebruik te maken van een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Regelmatig schoonmaken wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Einighausen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van droge huid, geen kalkaanslag in de badkamer, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie