Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Geleen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht functionerende apparaten of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Geleen resulteert in water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten check je bruikbare informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Geleen.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als veel schoonmaken en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €335 per jaar.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid GeleenHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6163
Gem. Gasverbruik M31360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29300 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een zachte huid.
 • Lagere energiekosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Geleen

Zit jij in de woning ook met situaties als apparaten die slecht werken of veel schoonmaakwerk? Een groot deel van de woningeigenaren kiezen een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, zijdezachte kleding en huid en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Sittard-Geleen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Geleen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Beste waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals vaatwassers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Geleen?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Geleen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor apparatuur die langer meegaat en zijdezachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Geleen kent een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, een zachte huid na bad of douche en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Uit de test: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Geleen

De waterhardheid van het drinkwater in Geleen ligt op ong. 7.34 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-geleen-6163

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • North Star 9UD
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10
 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • Lubron Easysoft 1100 Classic
 • 038waterontharder Separaat 20

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Siata) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Geleen verklein je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €790.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Geleen.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €90 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1450 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterverzachters starten vanaf €650, exclusief installatiekosten. Een goed systeem kost gemiddeld tussen de €1275 en €2100 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Geleen.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze vergelijker en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en gratis monteurs, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €115
Mechanische waterontharderCirca €670
Elektronische waterontharderVanaf €1050
Onthardingszout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudstarievenC.a. €130 op jaarbasis
PlaatsingRond de €225
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Geleen?
De waterhardheid in Geleen is ongeveer 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg ligt op 7.36 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als heerlijk zachte kleding en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. prettige douchebeurt, zacht en smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze hars. In de 2e cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door middel van een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De werking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Geleen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie