Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Buchten

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtgeslibde leidingen of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Buchten leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website lees je belangrijke informatie over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Buchten.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere wit uitslaande wanden en tegels en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: lager energieverbruik, een glanzende vaat en textiel slijt minder snel.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €275 op jaarbasis.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid BuchtenHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6122
Gem. Gasverbruik M31360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29300 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Buchten

Zit jij thuis ook met een te hoge stroomrekening of glascorrosie? Steeds meer woningeigenaren installeren een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, fris kraanwater en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Sittard-Geleen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Buchten wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Waterverzachter informatie.

PluspuntBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Buchten?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Buchten. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel maandelijks lagere energiekosten en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Buchten heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en geen strepen meer op glas en lak.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Buchten

De waterhardheid van het leidingwater in Buchten bedraagt circa 7.34 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-buchten-6122

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Mooiwater Grande
 • Hydrotense StandAlone 8L
 • Detandt-Simon Futura 25
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • Culligan Medallist 915

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Kenmore) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Buchten reduceert je de dH waarde van 7.34 naar een zachte 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een laag tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €760.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Buchten.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met vakmannen voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder variëren nogal. Dit loopt van €110 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2200 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterontkalkers starten bij €710, excl. installatie. Een luxe apparaat ligt qua kosten tussen €1600 en €2050 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Buchten.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk snel experts, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €75
Mechanische waterontharderBegint bij €650
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1190
Onthardingstabletten€40 per 75 kilo
OnderhoudstarievenV.a €100 per jaar
PlaatsingskostenBegint bij €250
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Buchten?
De hardheid van het water in Buchten schatten we op 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg schatten we op 7.36 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je vooral een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan prettige douchebeurt, zacht en fris water, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen via natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schoon apparaat is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Buchten.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lagere energiekosten, een betere smaak van het water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, blinkende glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie