Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Roerdalen

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, dichtslibbende waterleidingen of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Roerdalen maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier check je waardevolle informatie alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Roerdalen.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld een droge huid en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere verwarming, water met een lekkere smaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €340 per 12 maanden.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid RoerdalenHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6063
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32700 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Roerdalen

Wil jij ook af van irritaties aan de huid en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Een aanzienlijk aantal mensen lossen dit op met een slimme waterontharder. Dit systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder poetsen en boenen, minder huidproblemen en huidirritaties en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Roerdalen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Roerdalen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Professionele verzachter.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Roerdalen?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Roerdalen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel een mooie besparing op de energierekening en heerlijk zachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Roerdalen heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere lagere stookkosten, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed om te weten: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Roerdalen

De waterhardheid van het drinkwater in Roerdalen bedraagt circa 7.34 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-roerdalen-6063

Vergelijk prijzen in de regio

Veel gekozen merken

 • Kinetico Essential 17
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • Ecowater ESM25 CE+
 • Euro Combi compact 30
 • Watergenius Blue Line Advance

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals North Star) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Roerdalen reduceert je de dH waarde van 7.34 naar een zachte 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessante prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €800.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Roerdalen.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €85 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2175 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €690 (zonder installatiewerk). Een slimme installatie varieert tussen ongeveer €1350 en €1850 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Roerdalen.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en gratis experts, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €95
Mechanische waterontharderBegint bij €790
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €970
Regeneratiezout€17,50 per 25 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €135 per beurt
MontagekostenRond de €180
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Roerdalen?
De waterhardheid in Roerdalen is plus minus 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is plus minus 7.36 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als een glanzende vaat en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan comfortabel douchen, smaakvoller water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het systeem gereinigd aan de hand van een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde machine is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Roerdalen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, meer smaak aan koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie