Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Obbicht

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, verstopte leidingen of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Obbicht heeft als doel kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier bekijk je waardevolle info met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Obbicht.
 • Dit kan zorgen voor onder andere irritaties aan de huid en hoge stookkosten.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, heerlijk zachte kleding en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €310 per jaar.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid ObbichtTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6125
Gem. Gasverbruik M31360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29300 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lagere energiekosten.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Obbicht

Wil jij ook af van een irriterende huid en/of wit uitslaande wanden en tegels? Steeds meer huizenbezitters nemen een goede waterontharder. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, besparen op schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een verlaging van de energielasten. In en rondom gemeente Sittard-Geleen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Obbicht gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Ontkalker informatie.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakJouw koffie, thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Obbicht?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Obbicht. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen strepen meer op glas en lak. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Obbicht ontvangt een waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. lagere energiekosten, een glanzende vaat en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Obbicht

De waterhardheid van het leidingwater in Obbicht ligt op ong. 7.34 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-obbicht-6125

Vind een vakman in de buurt

Bekende modellen en merken

 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • Atag Descale 15
 • Bayard Ecosoft 15
 • Watergenius Blue Line Advance
 • Hydrotense StandAlone 8L

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals GE) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Obbicht reduceert je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan twee installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een voordelige prijs, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €950.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Obbicht.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een ontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €125 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2175 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Buiten deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van dergelijke installaties lopen op vanaf €670 (zonder installatiewerk). Een slimme installatie kost gemiddeld tussen de €1125 en €2125 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de actuele kosten van een waterontharder in Obbicht.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Via die service kan jij makkelijk snel specialisten, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €115
Waterontharder (mechanisch)V.a €770
Elektrische waterontharderCirca €1040
Zout€30 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €130 op jaarbasis
MontageBegint bij €275
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Obbicht?
De hardheid in Obbicht is ongeveer 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg ligt op 7.36 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals langere levensduur van huishoudelijke apparaten en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. verminderde eczeem klachten, fris kraanwater, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door gebruik te maken van een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Obbicht.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, een lekkere watersmaak, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, extra schoon servies, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie