Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Holtum

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, koffie of thee dat bitter smaakt of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Holtum resulteert in kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina vind je nuttige informatie aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Holtum.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als bittere thee koffie en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid na bad of douche en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €250 per 12 maanden.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid HoltumWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6123
Gem. Gasverbruik M31360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29300 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Holtum

Heb je in huis last van huidirritaties en/of kalkstrepen op ramen? Steeds meer mensen plaatsen een betrouwbare waterontharder. Dit product onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachtere was en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Sittard-Geleen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Holtum hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Waterontkalker informatie.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Holtum?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Holtum. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor zacht en smaakvol water en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Holtum kent een waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. lagere stookkosten, smaakvol water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Holtum

De waterhardheid van het water in Holtum bedraagt ongeveer 7.34 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-holtum-6123

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • Amysoft E-100
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20
 • Fegon AquaStar B-1000 ES

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Service) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Holtum reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een zachte 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €810.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Holtum.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met product-specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €85 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1950 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in deze systemen beginnen vanaf ongeveer €750 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1400 en €2225 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Holtum.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en snel merken, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €65
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €660
Elektrische waterontharderCirca €1110
Reinigingszout€40 per 75 kg
OnderhoudstarievenRond de €80 per jaar
MontageC.a. €275
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Holtum?
De hardheid van het leidingwater in Holtum is doorgaans 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg schatten we op 7.36 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor een zachte huid na bad of douche en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je vooral een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Zoals prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door gebruik te maken van het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Holtum.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lagere energierekening, smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie