Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Grevenbicht

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, water met een vreemde smaak of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Grevenbicht leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je handige info over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Grevenbicht.
 • Dit kan zorgen voor situaties als strepen op de ramen en een inefficiënte CV-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, fris kraanwater en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €245 op jaarbasis.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid GrevenbichtHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6127
Gem. Gasverbruik M31360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29300 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Grevenbicht

Heb jij genoeg van droog haar na het douchen of strepen op je ruiten? Een toenemende groep woningeigenaren kiezen een slimme waterontharder. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, je hebt minder wasmiddelen nodig, zijdezachte kleding en huid en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Sittard-Geleen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Grevenbicht gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Beste ontharder.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Grevenbicht?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Grevenbicht. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel water met een lekkere smaak en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Grevenbicht kent een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. maandelijks lagere energielasten, verminderde eczeem klachtenen tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Grevenbicht

De waterhardheid van het water in Grevenbicht is om en nabij de 7.34 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-grevenbicht-6127

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • NoCalc NoCalc
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • MultiAqua WaterMaster EC-10
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Culligan) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Grevenbicht verklein je de dH waarde van 7.34 naar een zachte 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden twee soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €860.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Grevenbicht.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Van €170 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2000 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. In aanvulling op deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterontkalkers starten vanaf €710 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een apparaat met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1300 en €1925 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Grevenbicht.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en snel merken, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €105
Waterontharder (mechanisch)Rond de €650
Elektrische waterontharderBegint bij €1080
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €120 per 12 maanden
InstallatiekostenV.a €260
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Grevenbicht?
De hardheid van het water in Grevenbicht is om en nabij de 7.34 dH. De meting in de provincie Limburg ligt rond de 7.36 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals lagere energiekosten en textiel slijt minder snel.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere prettige douchebeurt, smaakvol water, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld via een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een goede reiniging is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Grevenbicht.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, geen droge, trekkerige huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie