Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Munstergeleen

Heb je last van kalkaanslag, aanslag op servies, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Munstergeleen maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs verzamel je waardevolle info over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Munstergeleen.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld droge haren na een douchebeurt en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, fris kraanwater en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €305 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid MunstergeleenWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6151
Gem. Gasverbruik M31360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29300 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Lagere energierekening.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Munstergeleen

Wil jij ook af van een irriterende huid en water met een vreemde smaak? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen lossen dit op met een slimme waterontharder. Dit product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zijdezachte kleding en huid en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Sittard-Geleen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Munstergeleen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Beste verzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Munstergeleen?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Munstergeleen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt verminderde eczeem klachten en je kleding blijft langer mooi. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Munstergeleen ontvangt een waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn verlaging van de maandlasten voor energie, verminderde eczeem klachtenen veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Munstergeleen

De waterhardheid van het drinkwater in Munstergeleen ligt op ong. 7.34 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-munstergeleen-6151

Vind een vakman in de buurt

Interessante installaties

 • North Star 25ED
 • AEG 26 L
 • Hydrotense HighFlow EL-18
 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • Halutec Domus DPS 500

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Pallas) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Munstergeleen voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €910.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Munstergeleen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €120 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1575 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk en model, het aantal cilinders en het aantal liter. Buiten deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterverzachters zijn zo’n €680 (montage niet inbegrepen). Een slim systeem ligt qua kosten tussen €1250 en €1825 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder check je de actuele kosten van een waterontharder in Munstergeleen.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Zo kan men makkelijk en gratis monteurs, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €155
Waterontharder (mechanisch)V.a €670
Elektronische waterontharderV.a €1020
Reinigingszout€40 voor 75 kg
OnderhoudRond de €140 p/jaar
InstallatiekostenVanaf €150
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Munstergeleen?
De hardheid van het water in Munstergeleen is plus minus 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg ligt op 7.36 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen kleding en ander textiel gaat langer mee en het textiel gaat langer mee.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. O.a. een fijne douchebeurt, smaakvoller water, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Regelmatig schoonmaken is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Munstergeleen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, een zijdezachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie