Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Roermond

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Roermond resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina check je waardevolle info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Roermond.
 • Dit kan zorgen voor problemen als eczeem klachten en verstopte leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een glanzende vaat en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €335 per 12 maanden.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid RoermondHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteRoermond
Postcode6043
Gem. Gasverbruik M31330 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28400 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Roermond

Zit jij thuis ook met apparaten die slecht werken en minder lekker water uit de kraan? Veel mensen lossen dit op met een elektrische waterontharder. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchekop, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Roermond werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Roermond gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke ontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Roermond?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Roermond. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Roermond heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan langere levensduur van huishoudelijke apparaten, lekkerdere koffie en thee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Roermond

De waterhardheid van het drinkwater in Roermond bedraagt ongeveer 7.34 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-roermond-6043

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Kinetico Essential 11
 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • General electric GE-45HF
 • Watergenius Blue Line Basic

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Whirlpool) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Roermond verklein je de dH waarde van 7.34 naar een Dh onder de 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke tarief, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €975.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Roermond.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met professionals voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €80 voor een magnetische ontharder tot ruim €2100 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van deze systemen beginnen bij €840, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd systeem zit ergens tussen de €1275 en €1800 incl. installatie. In het volgende schema bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Roermond.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Klik dan door naar de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan je makkelijk en vandaag nog modellen, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €75
Mechanische waterontharderVanaf €830
Elektronische waterontharderRond de €1000
Tabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudskostenV.a €115 (jaarbasis)
InstallatiekostenV.a €160
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Roermond?
De waterhardheid in Roermond is doorgaans 7.34 dH. De waarde in de provincie Limburg is plus minus 7.36 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals verminderde eczeem klachten, zacht en smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder wordt het filter schoongespoeld a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Roermond.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, zacht en fris water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van droge huid, minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie