Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nederweert

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 8.23 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Nederweert leidt tot kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over de waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 8.23 dH in Nederweert.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals een droge huid en een hoge energierekening.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor kalkvrije leidingen, minder huidproblemen en huidirritaties en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €205 op jaarbasis.

Direct naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid NederweertWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteNederweert
Postcode6031
Gem. Gasverbruik M31650 M3
Gem. Stroomverbruik kWh36200 kWh
Gem. Waterhardheid8.23 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachter wasgoed.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Nederweert

Heb je last van apparaten die slecht werken of kalk op de lak van de auto? Flink wat huizenbezitters nemen een goede waterontharder. Een dergelijk systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Nederweert opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Nederweert heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding ontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Nederweert?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Nederweert. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt een verlaging van de maandlasten voor energie en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Nederweert heeft een waterhardheid van 8.23. Dat betekent matig hard water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. apparatuur die langer meegaat, minder last van een droge huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Nederweert

De waterhardheid van het drinkwater in Nederweert is ongeveer 8.23 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 8.23 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,44 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-nederweert-6031

Vergelijk prijzen in de regio

Populaire merken en modellen

 • Kinetico Essential
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14
 • Erie IQsoft Eco12

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Delta) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nederweert verklein je de dH waarde van 8.23 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden twee types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstige prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €970.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €390,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Nederweert.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €55 voor een magnetische ontharder tot ruim €1925 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterverzachters starten bij €650 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1125 en €1725 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Nederweert.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan je moeiteloos en snel specialisten, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €55
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €880
Elektronische waterontharderC.a. €1060
Tabletten€40 voor 75 kg
OnderhoudstarievenRond de €155 op jaarbasis
MontageVanaf €220
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Nederweert?
De hardheid van het kraanwater in Nederweert is gemiddeld 8.23 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is grofweg 7.36 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals zijdezachte kleding en huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nederweert.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, lekker water uit de kraan, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie