Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oude IJsselstreek

Heb je last van kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of koffie of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 9.00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Oude IJsselstreek heeft als doel water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Hier check je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 9.00 dH in Oude IJsselstreek.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld een irriterende huid en hoge stookkosten.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, kleding en ander textiel gaat langer mee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €220 op jaarbasis.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid Oude IJsselstreekTechnische uitleg werkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7054
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid9.00 dH

Het effect van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Oude IJsselstreek

Ben jij ook klaar met slecht functionerende apparaten en kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren kiezen een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Oude IJsselstreek opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Oude IJsselstreek heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Duurzame verzachter.

VoordeelUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oude IJsselstreek?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Oude IJsselstreek. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een lagere energierekening en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Oude IJsselstreek heeft een gemeten waterhardheid van 9.00. Concreet: hard water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Opmerking: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Oude IJsselstreek

De waterhardheid van het water in Oude IJsselstreek bedraagt circa 9.00 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 9.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,63 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-oude-ijsselstreek-7054

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • North Star 17UD
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Digisoft DS-2000 HE
 • 038waterontharder Compact 10
 • Bayard Tenera 18

Zo werkt een waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Delta) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Oude IJsselstreek reduceert je de dH waarde van 9.00 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen twee installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €830.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de tarieven, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Oude IJsselstreek.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €170 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2000 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Naast deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van dergelijke installaties beginnen bij €850, zonder installeren. Een uitgebalanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1350 en €1725 inclusief inregelen. In onderstaande schema vind je de actuele kosten van een waterontharder in Oude IJsselstreek.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze vergelijker en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk snel merken, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €145
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €740
Elektrische waterontharderC.a. €900
Reinigingszout€15 per 25 kilo
OnderhoudRond de €120 op jaarbasis
MontagekostenC.a. €160
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Oude IJsselstreek?
De hardheid van het water in Oude IJsselstreek schatten we op 9.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is plus minus 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen langere levensduur van huishoudelijke apparaten en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder neemt voor het comfort. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, betere smaak van water, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door middel van regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Oude IJsselstreek.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, mooie schone glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie