Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Doetinchem

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtgeslibde leidingen of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 7.50 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Doetinchem leidt tot water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier lees je nuttige info info alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 7.50 dH in Doetinchem.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld kalkstrepen op glas en lak en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en fris water en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €230 op jaarbasis.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid DoetinchemWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteDoetinchem
Postcode7005
Gem. Gasverbruik M31350 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27600 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Doetinchem

Heb jij genoeg van geïrriteerde huid of water met een vreemde smaak? Een groeiend aantal huizenbezitters bestellen een goede waterontharder. Deze installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, het textiel gaat langer mee en lagere energiekosten. In de gemeente Doetinchem werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Doetinchem hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Goede verzachter.

PluspuntBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals waterkokers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Doetinchem?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Doetinchem. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel betere smaak van water en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Doetinchem ontvangt een waterhardheid van 7.50. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan maandelijks lagere energielasten, heerlijk zachte kleding en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Doetinchem

De waterhardheid van het leidingwater in Doetinchem is ongeveer 7.50 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-doetinchem-7005

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • North Star 11UD
 • Euro Combi 20 Fleck
 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • Watertotaal Euro Twin 20
 • Culligan Medallist 915

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Tapworks) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Doetinchem verklein je de dH waarde van 7.50 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Wekelijks gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerende prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €760.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Doetinchem.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €165 voor een magnetische ontharder tot ruim €2150 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €660, zonder installeren. Een geavanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1625 en €2050 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel vind je de actuele kosten van een waterontharder in Doetinchem.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos snel merken, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €85
Waterontharder (mechanisch)Circa €890
Elektronische waterontharderCirca €1200
Reinigingszout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudskostenVanaf €130 p/jaar
MontageRond de €160
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Doetinchem?
De waterhardheid in Doetinchem is gemiddeld 7.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland is doorgaans 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere kleding die langer mooi blijft en textiel slijt minder snel.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Bijvoorbeeld comfortabel douchen, smaakvoller water, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongemaakt d.m.v. zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Doetinchem.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lager energieverbruik, smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie