Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Westendorp

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, dichtgeslibde leidingen of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 9.00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Westendorp resulteert in water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je handige informatie met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 9.00 dH in Westendorp.
 • Hierdoor ontstaan problemen als wit uitslaande wanden en tegels en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in verlaging van de maandlasten voor energie, een zachte huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €330 per 12 maanden.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid WestendorpHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7054
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid9.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en fris water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Westendorp

Wil je definitief afrekenen met een erg droge huid en/of onnodig poets- en boenwerk? Steeds meer Hollanders en Belgen nemen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, fris kraanwater en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Oude IJsselstreek opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Westendorp wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste ontkalker.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Westendorp?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Westendorp. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor lekkerdere koffie en thee en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Westendorp ontvangt een waterhardheid van 9.00. Definitie: hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan gunstig energieverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het textiel gaat langer mee.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Westendorp

De waterhardheid van het leidingwater in Westendorp bedraagt circa 9.00 dH. Dit betekent dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 9.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,63 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-westendorp-7054

Vraag prijzen op in de regio

Populaire merken en modellen

 • Culligan Global Cabinet
 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Calex Calex 11
 • Apic Zetes
 • Kinetico Ergo 9

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Autotrol) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Westendorp voer je de dH waarde terug van 9.00 naar een zachte 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €790.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €410,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Westendorp.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €50 voor magnetische ontharders tot zo’n €2000 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterontharders lopen op vanaf €670 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1225 en €1875 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Westendorp.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk snel installateurs, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €90
Waterontharder (mechanisch)V.a €670
Elektronische waterontharderC.a. €1130
Onthardingszout€30 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €125 per 12 maanden
MontagekostenBegint bij €225
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Westendorp?
De hardheid van het water in Westendorp is om en nabij de 9.00 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland is grofweg 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: heerlijk zachte kleding en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals verminderde eczeem klachten, smaakvol water, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Westendorp.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid, niet langer last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie