Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Varsselder

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 9.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Varsselder heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website lees je uitgebreide info alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 9.00 dH in Varsselder.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals bittere thee en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: lagere energierekening, minder huidproblemen en huidirritaties en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €240 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid VarsselderWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7076
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid9.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lager energieverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Varsselder

Ben jij ook klaar met geïrriteerde huid en strepen op de ramen? Flink wat huizenbezitters lossen dit op met een goede waterontharder. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Oude IJsselstreek zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Varsselder was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Zuinigste waterverzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Varsselder?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Varsselder. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Varsselder zit met een waterhardheid van 9.00. Dit staat voor hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn een beter presterende CV-ketel, heerlijk zachte kleding en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Varsselder

De waterhardheid van het drinkwater in Varsselder is om en nabij de 9.00 dH. Dit houdt in dat het water hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 9.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,63 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-varsselder-7076

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Delta Duplex unit
 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • Watergenius Blue Line Evolution
 • Erie Slimline Eco17
 • Lubron Easysoft 1100 Classic

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Kenmore) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Varsselder reduceer je de dH waarde van 9.00 naar een gezonde 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijk tarief, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €860.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Varsselder.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met product-specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Van €85 voor een magnetische ontharder tot ruim €1675 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en het vermogen. In aanvulling op deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van dergelijke installaties beginnen bij €790 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1200 en €2175 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Varsselder.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen snel vakmannen, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €70
Mechanische waterontharderV.a €790
Elektronische waterontharderRond de €1010
Reinigingszout€30 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €150 (jaarbasis)
MontageV.a €170
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Varsselder?
De hardheid van het leidingwater in Varsselder is ongeveer 9.00 dH. De meting in de provincie Gelderland is doorgaans 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals heerlijk zachte kleding en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere geen droge huid na het douchen, smaakvoller water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Varsselder.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag in de badkamer, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie