Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Megchelen

Heb je in huis last van kalkaanslag, aanslag op servies, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 9.00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Megchelen leidt tot water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal tref je bruikbare informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 9.00 dH in Megchelen.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals irritaties aan de huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor lagere energierekening, een zachte huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €220 op jaarbasis.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid MegchelenWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7078
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid9.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Smaakvol water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Megchelen

Wil jij ook af van een onnodig hoge energierekening of kalkstrepen op glas en lak? Veel mensen installeren een goede waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, geen strepen meer op glas en lak, een glanzende vaat en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Oude IJsselstreek werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Megchelen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Goedkoopste waterontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Megchelen?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Megchelen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot maandelijks lagere energiekosten en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Megchelen kent een waterhardheid van 9.00. Dat betekent hard water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een glanzende vaat en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Megchelen

De waterhardheid van het leidingwater in Megchelen ligt op ong. 9.00 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 9.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,63 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-megchelen-7078

Installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Delta Garona
 • Bayard Tenera 28
 • Century CWS 100V/UF
 • Delta Onega
 • Detandt-Simon Primo 12

Zo werkt een waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Service) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Megchelen reduceert je de dH waarde van 9.00 naar een acceptabele 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €770.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de installatiekosten, het kost stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Megchelen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan professionals voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €125 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1900 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, 1 of 2 cilinders en het vermogen. Behalve deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterontkalkers lopen op vanaf €790, zonder installeren. Een uitgebalanceerd systeem zit ergens tussen de €1125 en €2225 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder vind je de huidige kosten van een waterontharder in Megchelen.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Open onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en kosteloos specialisten, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €95
Waterontharder (mechanisch)V.a €840
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1060
Regeneratiezout€50 voor 100 kg
OnderhoudstarievenRond de €105 per beurt
MontageRond de €230
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Megchelen?
De hardheid van het water in Megchelen is ongeveer 9.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is gemiddeld 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor een zachte huid na bad of douche en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere een zachte huid en droog haar, betere smaak van water, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone machine is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Megchelen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, een betere smaak van het water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op bestek en servies, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie