Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Gendringen

Heb je last van kalkaanslag, glascorrosie, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 9.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Gendringen heeft als effect kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier bekijk je belangrijke informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 9.00 dH in Gendringen.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als strepen op de ramen en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in langere levensduur van huishoudelijke apparaten, verminderde eczeem klachtenen minder poetsen en boenen.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €295 op jaarbasis.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid GendringenHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7080
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid9.00 dH

De voordelen van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lagere energiekosten.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Gendringen

Heb je last van een onnodig hoge energierekening en eindeloos schoonmaken? Een groeiend aantal woningeigenaren kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Deze installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, besparen op schoonmaakmiddelen, een zachte huid na bad of douche en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Oude IJsselstreek vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Gendringen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Gendringen?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Gendringen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een zachte huid en heerlijk zachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Gendringen heeft een gemeten waterhardheid van 9.00. Concreet: hard water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld maandelijks lagere energielasten, zacht en fris water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Opmerking: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Gendringen

De waterhardheid van het water in Gendringen ligt op ong. 9.00 dH. Dit houdt in dat het water hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 9.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,63 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-gendringen-7080

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Delta Isera
 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • Kinetico Premier Maxi
 • AEG 26 L

Technische uitleg werking waterverzachter

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua-o-Matic) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Gendringen minimaliseer je de dH waarde van 9.00 naar een gezonde 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik hangt af van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €860.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €375,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Gendringen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met product-experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €120 voor een magnetische ontharder tot wel €2200 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Behalve deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in ontharders beginnen bij €720, zonder installeren. Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1575 en €1725 inclusief installatiewerk. In het volgende schema bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Gendringen.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Open onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en kosteloos vakmannen, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €50
Waterontharder (mechanisch)V.a €700
Elektrische waterontharderVanaf €940
Onthardingszout€17,50 voor 25 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €100 per 12 maanden
PlaatsingskostenBegint bij €275
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Gendringen?
De hardheid van het kraanwater in Gendringen is doorgaans 9.00 dH. De meting in de provincie Gelderland komt uit op ongeveer 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen gunstig energieverbruik en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Zoals verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Gendringen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, zacht en smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag in de badkamer, zijdezachte kleding, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie