Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rheden

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, koffie of thee dat bitter smaakt of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 3.80 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Rheden zorgt voor kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten tref je praktische informatie alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 3.80 dH in Rheden.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals veel schoonmaken en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €290 per 12 maanden.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid RhedenHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6991
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26600 kWh
Gem. Waterhardheid3.80 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere smakende thee.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Rheden

Wil jij ook af van verstopte leidingen of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een groeiend aantal mensen nemen een betrouwbare waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, besparen op schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Rheden opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Rheden wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Duurzame ontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals strijkijzers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Rheden?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Rheden. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel een lagere energierekening en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Rheden heeft een waterhardheid van 3.80. Dat betekent vrij zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • O.a. apparatuur gaat langer mee, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Noemenswaardig: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Rheden

De waterhardheid van het drinkwater in Rheden is ongeveer 3.80 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 3.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 10,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-rheden-6991

Vind een vakman in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • North Star 9UD
 • Electric GXOF27KE
 • Hydrotense Seduction 22
 • 038waterontharder Compact 20
 • Euro Combi 25 Fleck

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Galaxy) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Rheden verklein je de dH waarde van 3.80 naar een fijne 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik hangt af van grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €825.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Rheden.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €130 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1475 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van de fabrikant, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Naast deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €760 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1275 en €2125 inclusief installatiewerk. In het volgende schema check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Rheden.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Open onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Zo kan men eenvoudig supersnel modellen, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €110
Waterontharder (mechanisch)Rond de €750
Waterontharder (elektronisch)Circa €1080
Regeneratiezout€40 per 75 kilo
OnderhoudRond de €160 per jaar
PlaatsingskostenRond de €250
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Rheden?
De hardheid van het kraanwater in Rheden is doorgaans 3.80 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland schatten we op 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere verminderde eczeem klachten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan comfortabel douchen, smaakvoller water, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars weer opgeladen d.m.v. pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone machine wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Rheden.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie