Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Netterden

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, verstopte leidingen of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 9.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Netterden leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl check je uitgebreide informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 9.00 dH in Netterden.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als glascorrosie en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn apparatuur die langer meegaat, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €230 op jaarbasis.

Snel naar: Waterontharder kooptipsVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid NetterdenHoe werkt zo’n systeem?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7077
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid9.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Lagere energiekosten.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Te veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Netterden

Ben jij ook klaar met een droge huid en/of onnodig poets- en boenwerk? Flink wat huishoudens kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op bestek en servies, geen strepen meer op glas en lak, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Oude IJsselstreek zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Netterden gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Beste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals boilers hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Netterden?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Netterden. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot een efficiëntere warmteoverdracht en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Netterden ontvangt een waterhardheid van 9.00. Dit houdt in hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan verlaging van de maandlasten voor energie, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Netterden

De waterhardheid van het leidingwater in Netterden is 9.00 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 9.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,63 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-netterden-7077

Bekijk installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Delta Escalda
 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • Puricom Stratos UFW25
 • Century CWS 100V/UF
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Clean) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Netterden verlaag je de dH waarde van 9.00 naar een gezonde 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van het waterverbruik, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden 2 installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een laag tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €960.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Netterden.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een ontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €100 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2150 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Buiten deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterverzachters starten vanaf €810 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe apparaat ligt qua kosten tussen €1275 en €1725 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Netterden.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig snel specialisten, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €130
Mechanische waterontharderCirca €700
Elektronische waterontharderC.a. €970
Regeneratiezout€15 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €140 per 12 maanden
MontagekostenC.a. €240
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Netterden?
De hardheid van het water in Netterden is doorgaans 9.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland bedraagt 6.34 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Onder andere een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld d.m.v. een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone machine wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Netterden.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lagere energierekening, zacht en fris water, minder zeep en wasmiddel nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie