Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Montferland

Heb je last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 5.50 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Montferland heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten bekijk je bruikbare info over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 5.50 dH in Montferland.
 • Dit is de oorsprong van onder andere glascorrosie en hoge stookkosten.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in efficiëntere warmteoverdracht, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €340 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid MontferlandWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7038
Gem. Gasverbruik M31550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30700 kWh
Gem. Waterhardheid5.50 dH

Het effect van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Montferland

Heb jij genoeg van een erg droge huid of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een aanzienlijk aantal huishoudens bestellen een professionele waterontharder. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Montferland opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Montferland gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Voordeligste verzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Montferland?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Montferland. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot een zachte huid na bad of douche en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Montferland zit met een waterhardheid van 5.50. Definitie: zacht water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Montferland

De waterhardheid van het water in Montferland is ongeveer 5.50 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 5.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 15,66 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-montferland-7038

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • North Star 14UD
 • Watts OneFlow
 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
 • Ecowater Galaxy VDR30
 • Lubron Softstar SXT2

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Service) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Montferland minimaliseer je de dH waarde van 5.50 naar een acceptabele 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik ligt aan zaken als het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €790.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Montferland.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met professionals voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €100 voor magnetische ontharders tot ruim €1600 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. Buiten deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterverzachters beginnen bij €740 (montage niet inbegrepen). Een systeem met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1275 en €2100 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Montferland.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan men eenvoudig en direct modellen, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €115
Mechanische waterontharderCirca €860
Waterontharder (elektrisch)V.a €1150
Onthardingszout€50 voor 100 kg
OnderhoudskostenCirca €145 (jaarbasis)
MontagekostenVanaf €180
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Montferland?
De hardheid in Montferland is doorgaans 5.50 dH. De meting in de provincie Gelderland ligt op 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, betere smaak van water, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de 2e cilinder wordt het filter schoongespoeld a.d.h.v. een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Montferland.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lagere stookkosten, fris kraanwater, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie