Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Voorst

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op de ramen, vies water of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 9.00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Voorst leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl tref je handige informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 9.00 dH in Voorst.
 • Hierdoor ontstaan onder andere een droge huid en hoge stookkosten.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor apparatuur die langer meegaat, smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €310 per 12 maanden.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid VoorstHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7383
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid9.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Voorst

Heb je last van huidirritaties en/of te veel schoonmaken? Een groeiend aantal woningeigenaren nemen een goede waterontharder. Zo’n systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een glanzende vaat en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Oude IJsselstreek kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Voorst wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Goedkoopste waterontharder.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals waterkokers hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Voorst?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Voorst. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt water met een lekkere smaak en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Voorst heeft een waterhardheid van 9.00. Concreet: hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. lager energieverbruik, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Uit de test: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Voorst

De waterhardheid van het drinkwater in Voorst bedraagt ongeveer 9.00 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 9.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,63 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-voorst-7383

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Euro Combi 14 Fleck
 • Kinetico Essential 11
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • BWT AQA smart C

Zo werkt een waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Van Marcke) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Voorst voer je de dH waarde terug van 9.00 naar een zachte 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €825.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Voorst.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met professionals voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €155 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1550 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Buiten deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterontkalkers beginnen bij €820 (zonder installatiewerk). Een goed apparaat ligt qua kosten tussen €1400 en €1900 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Voorst.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan je moeiteloos en kosteloos installateurs, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €135
Mechanische waterontharderBegint bij €670
Elektrische waterontharderC.a. €1040
Onthardingszout€15 voor 25 kilo
OnderhoudRond de €85 per jaar
InstallatiekostenCirca €220
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Voorst?
De hardheid van het leidingwater in Voorst is circa 9.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland bedraagt 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: zachter wasgoed en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld comfortabel douchen, smaakvoller water, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt d.m.v. de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Voorst.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lagere stookkosten, fris kraanwater, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie