Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Varsseveld

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, aanslag op servies, vies water of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 9.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Varsseveld leidt tot water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl lees je waardevolle informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 9.00 dH in Varsseveld.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals veel schoonmaakwerk en een hoge energierekening.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkere watersmaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €205 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid VarsseveldHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7051
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid9.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Varsseveld

Heb je last van slecht functionerende apparaten of kalkaanslag op kranen en tegels? Veel woningeigenaren installeren een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, lekkerdere koffie en thee en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Oude IJsselstreek werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Varsseveld hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Beste ontkalker.

PositiefUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals strijkijzers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Varsseveld?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Varsseveld. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Varsseveld ontvangt een waterhardheid van 9.00. Dit houdt in hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan lagere energiekosten, zijdezachte kleding en huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Varsseveld

De waterhardheid van het water in Varsseveld is ongeveer 9.00 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 9.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,63 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-varsseveld-7051

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Century CWS 100V/UF
 • Kinetico Essential 11
 • Grunbeck softliQ:SC23
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • Kinetico Essential

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Van Marcke) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Varsseveld verlaag je de dH waarde van 9.00 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €860.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Varsseveld.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De investering van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €75 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1825 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterontharders beginnen bij €680 (montage niet inbegrepen). Een apparaat met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1450 en €1725 inclusief inregelen. In onderstaande schema check je de actuele kosten van een waterontharder in Varsseveld.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en snel vakmannen, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €65
Mechanische waterontharderC.a. €880
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1160
Reinigingszout€45 per 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €130 (jaarbasis)
PlaatsingskostenV.a €275
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Varsseveld?
De hardheid van het leidingwater in Varsseveld bedraagt 9.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is gemiddeld 6.34 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als een beter presterende CV-ketel en het textiel gaat langer mee.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, smaakvoller water, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen middels natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde installatie is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Varsseveld.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, een betere smaak van het water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie