Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heelweg

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 9.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Heelweg leidt tot water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten vind je uitgebreide informatie aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 9.00 dH in Heelweg.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als slecht werkende huishoudelijke apparaten en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €280 per 12 maanden.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid HeelwegTechnische detailsBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7055
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid9.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Heelweg

Heb je last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of aanslag op servies? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters plaatsen een goede waterontharder. Een dergelijk systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder poetsen en boenen, lekkerdere koffie en thee en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Oude IJsselstreek zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Heelweg hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Zuinigste ontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Heelweg?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Heelweg. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Heelweg zit met een waterhardheid van 9.00. Concreet: hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn apparatuur gaat langer mee, een glanzende vaat en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Heelweg

De waterhardheid van het water in Heelweg is 9.00 Duitse graden. Dit betekent dat het water hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 9.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,63 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-heelweg-7055

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Culligan Medallist 910
 • Fegon AquaStar Pro S-500
 • Lubron Easysoft 1700 Classic
 • Atag Descale 15
 • Remon Waterontharders Neva XL

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Pentair Fleck) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Heelweg reduceer je de dH waarde van 9.00 naar een zachte 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €920.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €410,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Heelweg.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Van €75 voor een magnetische ontharder tot wel €2300 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterverzachters starten bij €650, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1650 en €2025 (met montage inbegrepen). In het volgende schema achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Heelweg.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Via die service kan jij moeiteloos snel vakmannen, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €65
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €820
Elektrische waterontharderC.a. €1070
Onthardingstabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudV.a €140 per 12 maanden
PlaatsingskostenV.a €230
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Heelweg?
De waterhardheid in Heelweg is om en nabij de 9.00 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland is gemiddeld 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder neemt voor het comfort. Zoals een minder droge huid, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder wordt het systeem gereinigd via natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone machine is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Heelweg.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, een lekkere watersmaak, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie