Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Silvolde

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op de ramen, vies water of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 9.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Silvolde resulteert in kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website bekijk je bruikbare informatie over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 9.00 dH in Silvolde.
 • Dit is de oorsprong van problemen als veel schoonmaakwerk en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: structureel lagere energiekosten, lekkere watersmaak en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €315 per jaar.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid SilvoldeHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7064
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid9.00 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Te veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Silvolde

Heb je in huis last van irritaties aan de huid en veel schoonmaakproducten nodig? Een aanzienlijk aantal mensen kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, besparen op schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Oude IJsselstreek opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Silvolde gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Goedkoopste verzachter.

PluspuntUitleg
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Silvolde?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Silvolde. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot kalkvrije leidingen en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Silvolde heeft een geschatte waterhardheid van 9.00. Dat betekent hard water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Silvolde

De waterhardheid van het drinkwater in Silvolde is 9.00 dH. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 9.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,63 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-silvolde-7064

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Delta Arenal
 • Fegon AquaStar S1000 HE
 • Judo Quicksoft-C
 • Ecowater ESM9 CE+
 • Watertotaal Euro Combi Compact 20

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Culligan) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Silvolde reduceer je de dH waarde van 9.00 naar een acceptabele 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €880.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Silvolde.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met product-specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €125 voor een magnetische ontharder tot ruim €2150 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterontharders starten vanaf €850, zonder installeren. Een luxe apparaat ligt qua kosten tussen €1525 en €1900 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Silvolde.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Klik dan door naar onze vergelijker en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Zo kan je gemakkelijk en kosteloos monteurs, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €125
Mechanische waterontharderBegint bij €840
Elektronische waterontharderBegint bij €1150
Regeneratiezout€15 voor 25 kg
OnderhoudstarievenVanaf €80 per 12 maanden
InstallatiekostenBegint bij €275
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Silvolde?
De waterhardheid in Silvolde schatten we op 9.00 dH. De meting in de provincie Gelderland ligt op 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor lager stroom- en gasverbruik en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld een zachte huid, zacht en fris water, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De werking van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigd apparaat is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Silvolde.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een betere smaak van het water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag in de badkamer, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie