Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Terborg

Heb je in huis last van kalkaanslag, aanslag op servies, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 9.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Terborg resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina lees je bruikbare informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 9.00 dH in Terborg.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere kalkstrepen op ramen en hoger gasverbruik.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: kalkvrije leidingen, betere smaak van water en het textiel gaat langer mee.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €210 op jaarbasis.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid TerborgTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7060
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid9.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Lagere energierekening.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Terborg

Zit jij in de woning ook met situaties als een irriterende huid en/of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Veel huizenbezitters kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Oude IJsselstreek zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Terborg wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste verzachter.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Terborg?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Terborg. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot zacht en smaakvol water en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Terborg heeft een geschatte waterhardheid van 9.00. Dit staat voor hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • O.a. lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee en geen strepen meer op glas en lak.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Terborg

De waterhardheid van het drinkwater in Terborg bedraagt circa 9.00 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 9.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,63 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-terborg-7060

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Culligan Medallist 915
 • Delta Duplex duet
 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • Euro Combi 10 Fleck
 • Delta Morava

Hoe werkt de waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Care) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Terborg verlaag je de dH waarde van 9.00 naar een gezonde 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan 2 machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €825.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Nadelen: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Terborg.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan vakmannen voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €60 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1600 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in deze systemen starten bij €850 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie zit ergens tussen de €1550 en €2175 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Terborg.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan je makkelijk en kosteloos merken, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €120
Waterontharder (mechanisch)Rond de €760
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1160
Regeneratiezout€15 per 25 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €125 per 12 maanden
MontagekostenV.a €170
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Terborg?
De hardheid van het water in Terborg is om en nabij de 9.00 dH. De waarde in de provincie Gelderland is doorgaans 6.34 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals verlaging van de maandlasten voor energie en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd door gebruik te maken van zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Terborg.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, een lekkere watersmaak, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie