Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Brummen

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 5.80 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Brummen resulteert in kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Hier tref je waardevolle informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

  • Waterhardheid van 5.80 dH in Brummen.
  • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld eczeem klachten en matig presterende cv installaties.
  • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
  • De resultaten daarvan zijn een beter presterende CV-ketel, zacht en fris water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
  • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €205 op jaarbasis.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid BrummenWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6971
Gem. Gasverbruik M31580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29000 kWh
Gem. Waterhardheid5.80 dH

De voordelen van zacht water

  • Fris kraanwater.
  • Kalkvrije leidingen.
  • Geen strepen meer op glas en lak.
  • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

  • Dichtslibbende waterleidingen.
  • Droge haren na een douchebeurt.
  • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
  • Onnodig veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Brummen

Ben jij ook klaar met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Meer en meer mensen kiezen een betrouwbare waterontharder. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, Geen glascorrosie of witte aanslag, een glanzende vaat en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente Brummen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Brummen was nog nooit zo eenvoudig.

  1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
  2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
  3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
  4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
  5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Goede ontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Brummen?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Brummen. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot betere smaak van water en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

  • Brummen zit met een waterhardheid van 5.80. Samengevat: zacht water.
  • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
  • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
  • Denk aan apparatuur gaat langer mee, smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
  • Niet vergeten: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Brummen

De waterhardheid van het drinkwater in Brummen is om en nabij de 5.80 dH. Men zegt dan ook wel dat het water zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 5.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,52 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-brummen-6971

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

  • North Star 40ED
  • Erie Slimline Eco11
  • Boshuis iQualQ Combi 100
  • Ecowater eVOLUTION 600 Power
  • Boshuis iQualQ Combi 150

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Honeywell) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Brummen voer je de dH waarde terug van 5.80 naar een acceptabele 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als het waterverbruik, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

  1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
  2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
  3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
  4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
  5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een gunstig tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €750.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

  • Het handige van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
  • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
  • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
  • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Brummen.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €65 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2250 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Behalve deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van ontkalkers starten bij €680, zonder installeren. Een luxe installatie ligt qua kosten tussen €1600 en €2225 inclusief inregelen. In het volgende schema tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Brummen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en kosteloos merken, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €145
Waterontharder (mechanisch)V.a €680
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1160
Onthardingstabletten€15 per 25 kilo
OnderhoudVanaf €135 per 12 maanden
PlaatsingskostenVanaf €220
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Brummen?
De hardheid van het kraanwater in Brummen ligt rond de 5.80 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is doorgaans 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en het textiel gaat langer mee.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd middels de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone machine is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Brummen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, betere smaak van water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een minder droge huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie