Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Doesburg

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, bittere thee of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.10 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Doesburg maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website vind je praktische info aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.10 dH in Doesburg.
 • Dit kan leiden tot situaties als minder lekker water en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: lagere stookkosten, zijdezachte kleding en huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €305 op jaarbasis.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid DoesburgHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteDoesburg
Postcode6982
Gem. Gasverbruik M31260 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27100 kWh
Gem. Waterhardheid6.10 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Doesburg

Wil jij ook af van slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of veel schoonmaakwerk? Veel Nederlanders kiezen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, een zachte huid en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Doesburg zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Doesburg heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Voordeligste ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Doesburg?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Doesburg. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Doesburg heeft een gemeten waterhardheid van 6.10. Concreet: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. een beter presterende CV-ketel, zacht en smaakvol water en textiel slijt minder snel.
 • Opmerking: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Doesburg

De waterhardheid van het water in Doesburg ligt op ong. 6.10 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,37 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-doesburg-6982

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • North Star Okosoft 35
 • Delta Mosela
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • North Star 40UD

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Siata) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Doesburg minimaliseer je de dH waarde van 6.10 naar een Dh van ongeveer 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €840.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: een hogere prijs, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Doesburg.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Dit begint vanaf €165 voor een magnetische ontharder tot wel €2125 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterontharders lopen op vanaf €670 (zonder installatiewerk). Een goede installatie kost gemiddeld tussen de €1400 en €1875 inclusief inregelen. In de tabel hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Doesburg.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en gratis experts, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €60
Waterontharder (mechanisch)V.a €700
Waterontharder (elektrisch)Rond de €920
Onthardingstabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudscontractBegint bij €155 op jaarbasis
PlaatsingCirca €150
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Doesburg?
De hardheid in Doesburg komt uit op ong. 6.10 dH. De waarde in de provincie Gelderland ligt op 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. O.a. een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het filter schoongespoeld via zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Doesburg.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, meer smaak aan koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie