Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Etten

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht functionerende apparaten of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 9.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Etten leidt tot kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier bekijk je praktische informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 9.00 dH in Etten.
 • Hierdoor ontstaan situaties als onnodig veel zeepverbruik en matig presterende cv installaties.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding en ander textiel gaat langer mee en textiel slijt minder snel.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €335 per jaar.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid EttenWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7075
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid9.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Etten

Heb je last van dichtgeslibde leidingen of kalk op de lak van de auto? Meer en meer mensen kiezen een slimme waterontharder. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, geen strepen meer op glas en lak, kleding die langer mooi blijft en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Oude IJsselstreek zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Etten hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goedkoopste waterverzachter.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals waterkokers hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Etten?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Etten. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor betere smaak van water en geen strepen meer op glas en lak. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Etten zit met een waterhardheid van 9.00. Dit staat voor hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. lagere energierekening, fris kraanwater en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Etten

De waterhardheid van het leidingwater in Etten is om en nabij de 9.00 dH. Dit houdt in dat het water hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 9.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,63 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-etten-7075

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • Delta Duplex duet
 • Erie Maxima Eco15
 • Digisoft DS-2000 HE
 • Watercompany Softflow 20
 • Watercompany Ultrasoft 24

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Pallas) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Etten minimaliseer je de dH waarde van 9.00 naar een Dh onder de 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €890.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Etten.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een ontharder zijn erg wisselend. Van €65 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2225 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en de omvang van het systeem. Buiten deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterverzachters starten bij €810, excl. installatie. Een slimme installatie varieert tussen ongeveer €1400 en €1775 incl. installatie. In onderstaande schema vind je de huidige kosten van een waterontharder in Etten.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Surf verder naar de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe snel monteurs, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €65
Waterontharder (mechanisch)C.a. €760
Waterontharder (elektrisch)V.a €1190
Regeneratiezout€40 voor 75 kilo
OnderhoudscontractRond de €140 per beurt
InstallatieBegint bij €230
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Etten?
De waterhardheid in Etten is doorgaans 9.00 dH. De meting in de provincie Gelderland schatten we op 6.34 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor zachter wasgoed en textiel slijt minder snel.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium elementen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen a.d.h.v. geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone installatie is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Etten.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, smaakvoller water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, blinkende glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie