Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sinderen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op de ramen, bittere thee of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 9.00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Sinderen leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina lees je praktische info aangaande waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 9.00 dH in Sinderen.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld slecht functionerende apparaten en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in verlaging van de maandlasten voor energie, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €205 op jaarbasis.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid SinderenTechnische uitleg werkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7065
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid9.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Strepen op de ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Sinderen

Heb jij genoeg van een erg droge huid en/of kalkstrepen op glas en lak? Flink wat Nederlanders lossen dit op met een elektrische waterontharder. Deze installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Oude IJsselstreek zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Sinderen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Zuinigste verzachter.

PositiefUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Sinderen?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Sinderen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot water met een lekkere smaak en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Sinderen zit met een waterhardheid van 9.00. Samengevat: hard water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld structureel lagere energiekosten, lekkere watersmaak en minder poetsen en boenen.
 • Uit de test: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Sinderen

De waterhardheid van het drinkwater in Sinderen bedraagt circa 9.00 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 9.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,63 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-sinderen-7065

Vergelijk prijzen in de regio

Populaire merken en modellen

 • Delta Domela
 • Ecowater eVOLUTION 600 Power
 • Euro Combi compact 14
 • Remon Waterontharders Neva
 • Watertotaal Euro Twin 40

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als BWT) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Sinderen verklein je de dH waarde van 9.00 naar een fijne 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €910.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Nadelen: de montagekosten, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Sinderen.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €125 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1875 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van deze systemen starten vanaf €850, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie heeft een prijskaartje tussen de €1175 en €2100 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Sinderen.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Surf verder naar onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen supersnel installatiebedrijven, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €75
Mechanische waterontharderC.a. €740
Elektronische waterontharderC.a. €970
Onthardingszout€45 voor 100 kilo
OnderhoudskostenV.a €130 per jaar
MontagekostenVanaf €250
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Sinderen?
De hardheid in Sinderen is om en nabij de 9.00 dH. De waarde in de provincie Gelderland komt uit op ongeveer 6.34 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als efficiëntere warmteoverdracht en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. verminderde eczeem klachten, zacht en smaakvol water, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium stoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen a.d.h.v. zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigd apparaat is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sinderen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, altijd een schone en zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie