Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Luttelgeest

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.90 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Luttelgeest leidt tot kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website check je nuttige info info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 7.90 dH in Luttelgeest.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals strepen op je ruiten en een hoge energierekening.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: een beter presterende CV-ketel, smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €245 op jaarbasis.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid LuttelgeestHoe werkt zo’n systeem?KostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8316
Gem. Gasverbruik M31420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28400 kWh
Gem. Waterhardheid7.90 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Luttelgeest

Heb je in huis last van een erg droge huid en water met een vreemde smaak? Steeds meer huishoudens bestellen een elektrische waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchekop, besparen op schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Noordoostpolder zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Luttelgeest was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Duurzame ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Luttelgeest?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Luttelgeest. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt een lager energieverbruik en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Luttelgeest zit met een waterhardheid van 7.90. Concreet: matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere lagere energierekening, zacht en smaakvol water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Luttelgeest

De waterhardheid van het leidingwater in Luttelgeest ligt op ong. 7.90 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,50 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-luttelgeest-8316

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Boshuis Duolux plus 400
 • Kinetico Sumo 1
 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • Waterluxe Combi 12
 • Watercompany Softflow 20

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Whirlpool) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Luttelgeest verlaag je de dH waarde van 7.90 naar een Dh onder de 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Elke week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €890.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Luttelgeest.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een ontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €115 voor magnetische ontharders tot wel €1475 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. Behalve deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterontharders starten bij €670 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1625 en €1725 inclusief plaatsing. In het volgende schema achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Luttelgeest.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en kosteloos modellen, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €80
Mechanische waterontharderBegint bij €820
Elektronische waterontharderVanaf €990
Zout€17,50 per 25 kilo
OnderhoudscontractRond de €110 p/jaar
PlaatsingRond de €175
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Luttelgeest?
De waterhardheid in Luttelgeest komt uit op ong. 7.90 dH. Dit cijfer in de provincie Flevoland schatten we op 7.87 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen kalkvrije leidingen en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan een zachte huid, fris kraanwater, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door gebruik te maken van de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Luttelgeest.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een aangenaam zachte huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie