Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Creil

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.90 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Creil resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten lees je belangrijke info over de waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.90 dH in Creil.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere veel schoonmaken en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor lagere energierekening, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €315 op jaarbasis.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid CreilHoe werkt zo’n systeem?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8312
Gem. Gasverbruik M31420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28400 kWh
Gem. Waterhardheid7.90 dH

Het effect van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Creil

Wil jij ook af van droog haar na het douchen of veel schoonmaakwerk? Een groot deel van de woningeigenaren plaatsen een slimme waterontharder. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op bestek en servies, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zachtere was en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Noordoostpolder zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Creil hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Zuinigste waterontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakJouw koffie, thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Creil?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Creil. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel minder huidproblemen en huidirritaties en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Creil heeft een gemeten waterhardheid van 7.90. Samengevat: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn kalkvrije leidingen, zijdezachte kleding en huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Creil

De waterhardheid van het water in Creil is 7.90 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,50 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-creil-8312

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Boshuis Duolux plus 100
 • Hydrotense StandAlone 8L
 • Boshuis Twin
 • Amysoft E-100
 • BWT Aquadial softlife bio 20

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Tubilite) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Creil reduceert je de dH waarde van 7.90 naar een gezonde 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €800.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het kost stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €375,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Creil.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €115 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1950 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. Buiten deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontharders starten vanaf €730, zonder installeren. Een geavanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1425 en €1750 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Creil.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Start meteen met onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en gratis experts, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €125
Mechanische waterontharderCirca €740
Elektrische waterontharderRond de €1000
Reinigingszout€45 per 100 kg
OnderhoudstarievenV.a €115 (jaarbasis)
PlaatsingC.a. €220
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Creil?
De hardheid van het water in Creil komt uit op ong. 7.90 dH. De meting in de provincie Flevoland is om en nabij de 7.87 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals lagere stookkosten en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door gebruik te maken van een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Creil.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, lekker water uit de kraan, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie