Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Emmeloord

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, koffie of thee dat bitter smaakt of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.90 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Emmeloord heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal verzamel je praktische informatie over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 7.90 dH in Emmeloord.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld eczeem klachten en verwarmingselementen die isoleren.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in gunstig energieverbruik, een glanzende vaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €330 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid EmmeloordHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8302
Gem. Gasverbruik M31420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28400 kWh
Gem. Waterhardheid7.90 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Emmeloord

Zit jij thuis ook met geïrriteerde huid en/of aanslag op servies? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren installeren een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Noordoostpolder werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Emmeloord heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Beste waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Emmeloord?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Emmeloord. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Emmeloord heeft een waterhardheid van 7.90. Dit staat voor matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, betere smaak van water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Niet vergeten: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Emmeloord

De waterhardheid van het water in Emmeloord bedraagt ongeveer 7.90 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,50 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-emmeloord-8302

Vind een vakman in de buurt

Interessante installaties

 • Bayard Tenera 28
 • Watertotaal Euro Twin 40
 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • North Star 9UD
 • 038waterontharder Separaat 14

Hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Bayard) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Emmeloord verklein je de dH waarde van 7.90 naar een Dh van ongeveer 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €830.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Emmeloord.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met product-experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €135 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2175 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van ontkalkers lopen op vanaf €650 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1500 en €1725 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de actuele kosten van een waterontharder in Emmeloord.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Open de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Zo kan je eenvoudig en direct experts, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €60
Waterontharder (mechanisch)Rond de €800
Elektrische waterontharderV.a €1210
Onthardingszout€50 per 100 kilo
OnderhoudskostenVanaf €80 op jaarbasis
PlaatsingC.a. €240
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Emmeloord?
De waterhardheid in Emmeloord schatten we op 7.90 dH. De tabelwaarde in de provincie Flevoland schatten we op 7.87 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: minder huidproblemen en huidirritaties en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Emmeloord.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie