Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rutten

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of koffie of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.90 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Rutten resulteert in kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina vind je uitgebreide info over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 7.90 dH in Rutten.
 • Hierdoor ontstaan problemen als apparaten die slecht werken en slecht functionerende HR-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €335 per 12 maanden.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid RuttenHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8313
Gem. Gasverbruik M31420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28400 kWh
Gem. Waterhardheid7.90 dH

De voordelen van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Rutten

Heb jij genoeg van een te hoge stroomrekening of extra zeep en shampoo nodig? Een aanzienlijk aantal huishoudens nemen een innovatieve waterontharder. Deze installatie filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder poetsen en boenen, textiel slijt minder snel en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Noordoostpolder kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Rutten heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Goede ontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Rutten?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Rutten. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor een lagere energierekening en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Rutten heeft een geschatte waterhardheid van 7.90. Dit staat voor matig hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. een besparing op de energierekening, heerlijk zachte kleding en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Rutten

De waterhardheid van het drinkwater in Rutten is om en nabij de 7.90 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,50 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-rutten-8313

Installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Boshuis Duolux plus 150
 • Erie IQsoft Eco18
 • Euro Combi 14 Fleck
 • Kinetico Ergo 9
 • Digisoft EC-500

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aquacell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Rutten minimaliseer je de dH waarde van 7.90 naar een Dh van ongeveer 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een laag tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €775.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €420,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Rutten.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met professionals voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €160 voor een magnetische ontharder tot ruim €2200 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterontkalkers starten vanaf €740, zonder installeren. Een uitgebalanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1250 en €2150 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Rutten.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en direct monteurs, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €140
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €820
Elektrische waterontharderVanaf €1030
Onthardingstabletten€25 per 50 kg
OnderhoudstarievenRond de €160 per 12 maanden
InstallatieV.a €175
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Rutten?
De hardheid van het water in Rutten bedraagt 7.90 dH. Dit cijfer in de provincie Flevoland komt uit op ongeveer 7.87 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals kalkvrije leidingen en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, smaakvoller water, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door gebruik te maken van een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Rutten.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op bestek en servies, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie