Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Marknesse

Heb je last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, verstopte leidingen of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.90 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Marknesse zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl vind je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 7.90 dH in Marknesse.
 • Dit kan zorgen voor situaties als een irriterende huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor lagere energiekosten, fris kraanwater en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €300 per 12 maanden.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid MarknesseHoe werkt het?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8316
Gem. Gasverbruik M31420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28400 kWh
Gem. Waterhardheid7.90 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Smaakvol water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Marknesse

Heb jij genoeg van een erg droge huid of kalkaanslag op kranen en tegels? Een toenemende groep huishoudens kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Noordoostpolder kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Marknesse hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Goede ontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Marknesse?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Marknesse. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Marknesse heeft een gemeten waterhardheid van 7.90. Samengevat: matig hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed om te weten: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Marknesse

De waterhardheid van het water in Marknesse is ongeveer 7.90 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,50 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-marknesse-8316

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • Erie Slimline Eco17
 • Culligan Medallist 915
 • Delta Garona

Zo werkt een waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Ecowater) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Marknesse reduceert je de dH waarde van 7.90 naar een Dh van ongeveer 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €900.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Marknesse.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €110 voor magnetische ontharders tot zo’n €2325 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk, het aantal cilinders en het aantal liter. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in ontharders starten bij €820, exclusief installatiekosten. Een installatie met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1150 en €2250 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Marknesse.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Open onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan je makkelijk en zonder kosten monteurs, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €155
Waterontharder (mechanisch)Rond de €670
Elektrische waterontharderV.a €1120
Onthardingstabletten€27,50 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €100 p/jaar
InstallatieC.a. €230
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Marknesse?
De hardheid van het water in Marknesse schatten we op 7.90 dH. Het gemiddelde in de provincie Flevoland is ongeveer 7.87 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen kalkvrije leidingen en het textiel gaat langer mee.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd aan de hand van een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Marknesse.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, een lekkere watersmaak, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie