Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Tollebeek

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, verstopte leidingen of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.90 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Tollebeek heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier tref je praktische info over diverse types waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 7.90 dH in Tollebeek.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als irritaties aan de huid en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €335 per jaar.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid TollebeekTechnische detailsKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8309
Gem. Gasverbruik M31420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28400 kWh
Gem. Waterhardheid7.90 dH

Het effect van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Glascorrosie.
 • Te veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Tollebeek

Heb je in huis last van geïrriteerde huid en kalkstrepen op glas en lak? Steeds meer huishoudens installeren een slimme waterontharder. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer, geen strepen meer op glas en lak, smaakvol water en besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Noordoostpolder zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Tollebeek hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Beste waterontharder.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of een glaasje water smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Tollebeek?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Tollebeek. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel een lagere energierekening en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Tollebeek kent een waterhardheid van 7.90. Definitie: matig hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld structureel lagere energiekosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het textiel gaat langer mee.
 • Opmerking: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Tollebeek

De waterhardheid van het leidingwater in Tollebeek is ongeveer 7.90 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,50 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-tollebeek-8309

Vraag prijzen op in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Boshuis Combilux plus 200
 • Erie Slimline Eco24
 • Mooiwater Compact
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • Aquatechnic Ultrasoft 10

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Van Marcke) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Tollebeek verlaag je de dH waarde van 7.90 naar een acceptabele 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke tarief, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €820.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Tollebeek.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met professionals voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Van €110 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1450 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. In aanvulling op deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van deze systemen starten vanaf €710 (montage niet inbegrepen). Een slim systeem kost gemiddeld tussen de €1525 en €1875 inclusief inregelen. In het volgende schema vind je de actuele kosten van een waterontharder in Tollebeek.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Zo kan je zonder problemen en snel vakmannen, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €155
Mechanische waterontharderRond de €870
Waterontharder (elektronisch)Rond de €940
Zout€25 per 50 kg
OnderhoudskostenCirca €145 p/jaar
PlaatsingBegint bij €260
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Tollebeek?
De hardheid in Tollebeek ligt rond de 7.90 dH. Dit cijfer in de provincie Flevoland ligt op 7.87 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Zoals comfortabel douchen, fris kraanwater, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld middels geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Tollebeek.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, zacht en fris water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie