Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Schokland

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of koffie of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.90 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Schokland resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website tref je belangrijke info over de waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.90 dH in Schokland.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld een droge huid en een hoge energierekening.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: lager stroom- en gasverbruik, water met een lekkere smaak en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €345 per jaar.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid SchoklandWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8319
Gem. Gasverbruik M31420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28400 kWh
Gem. Waterhardheid7.90 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Lagere energiekosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Schokland

Heb je in huis last van verstopte leidingen en/of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een groot deel van de Nederlanders kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zijdezachte kleding en huid en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Noordoostpolder zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Schokland hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Duurzame ontkalker.

PositiefUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Schokland?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Schokland. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel smaakvol water en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Schokland kent een waterhardheid van 7.90. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, fris kraanwater en textiel slijt minder snel.
 • Noemenswaardig: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Schokland

De waterhardheid van het water in Schokland is om en nabij de 7.90 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,50 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-schokland-8319

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • Waterboss 900
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • Ecowater ESM 42
 • Delta Duplex duet

Zo werkt een waterverzachter

De basis is eenvoudig: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Whirlpool) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Schokland reduceert je de dH waarde van 7.90 naar een gezonde 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte wordt bepaald door grootte van het huishouden, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstige prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €930.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Schokland.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €50 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1850 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Naast deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterverzachters lopen op vanaf €780 (montage niet inbegrepen). Een goed apparaat varieert tussen ongeveer €1200 en €2250 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Schokland.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen supersnel specialisten, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €155
Mechanische waterontharderCirca €790
Elektrische waterontharderBegint bij €1160
Tabletten€40 per 75 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €145 (jaarbasis)
InstallatieRond de €275
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Schokland?
De hardheid van het water in Schokland ligt op 7.90 dH. De waarde in de provincie Flevoland ligt op 7.87 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor zijdezachte kleding en huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan een zachte huid, fris kraanwater, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Schokland.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie