Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ens

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, apparaten die slecht werken of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.90 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Ens resulteert in kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website vind je nuttige informatie over diverse types waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 7.90 dH in Ens.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld droog haar na het douchen en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, verminderde eczeem klachtenen geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €210 per 12 maanden.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid EnsHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8307
Gem. Gasverbruik M31420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28400 kWh
Gem. Waterhardheid7.90 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lagere energiekosten.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Ens

Zit jij in de woning ook met situaties als een onnodig hoge energierekening en extra zeep en shampoo nodig? Flink wat huizenbezitters plaatsen een professionele waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, kleding die langer mooi blijft en een lager energieverbruik. In de gemeente Noordoostpolder zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Ens was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste waterontkalker.

PluspuntUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals koffiezetapparaten vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Ens?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Ens. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Ens zit met een waterhardheid van 7.90. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan apparatuur gaat langer mee, zacht en smaakvol water en textiel slijt minder snel.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Ens

De waterhardheid van het drinkwater in Ens is ongeveer 7.90 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,50 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ens-8307

Vaak geplaatste ontharders

 • Boshuis Combilux plus 100
 • Aquarex IMP Pro 26
 • Kinetico Premier Compact HF
 • Boshuis Duolux plus 150
 • AEG 18 L

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Tapworks) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ens reduceert je de dH waarde van 7.90 naar een Dh onder de 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke prijs, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €775.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Ens.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €155 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1550 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers starten vanaf €770, exclusief installatiekosten. Een installatie met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1100 en €1875 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Ens.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen snel experts, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €95
Mechanische waterontharderV.a €680
Waterontharder (elektrisch)V.a €1090
Zout€15 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €80 (jaarbasis)
InstallatieC.a. €190
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Ens?
De hardheid van het leidingwater in Ens komt uit op ong. 7.90 dH. Dit cijfer in de provincie Flevoland schatten we op 7.87 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen structureel lagere energiekosten en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd via de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Ens.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, lekker water uit de kraan, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een zijdezachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie