Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Flevoland

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, bittere thee of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 7.87 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Flevoland heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier check je uitgebreide info over diverse types waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 7.87 dH in Flevoland.
 • Hierdoor ontstaan onder andere glascorrosie en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: structureel lagere energiekosten, fris kraanwater en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €325 per 12 maanden.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Flevoland

Wil je definitief afrekenen met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of minder lekker water uit de kraan? Een aanzienlijk aantal mensen bestellen een slimme waterontharder. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en een lagere energierekening. In en rondom provincie Flevoland vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Flevoland heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.
VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.
Bekijk installateurs in: Almere, Zeewolde, Lelystad, Dronten, Noordoostpolder en Urk.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €850.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Flevoland.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met professionals voor een demo.