Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kraggenburg

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, aanslag op servies, verstopte leidingen of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.90 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Kraggenburg maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal verzamel je waardevolle informatie met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.90 dH in Kraggenburg.
 • Dit is de oorsprong van onder andere wit uitslaande wanden en tegels en hoge stookkosten.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €220 op jaarbasis.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid KraggenburgFunctioneringKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8317
Gem. Gasverbruik M31420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28400 kWh
Gem. Waterhardheid7.90 dH

Pluspunten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Kraggenburg

Wil jij ook af van dichtslibbende waterleidingen of strepen op je ruiten? Een toenemende groep woningeigenaren lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, minder poetsen en boenen, heerlijk zachte kleding en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Noordoostpolder opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Kraggenburg wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Voordeligste ontkalker.

PositiefBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals heetwaterkranen werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Kraggenburg?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Kraggenburg. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor een lager stroom- en gasverbruik en je kleding blijft langer mooi. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Kraggenburg heeft een geschatte waterhardheid van 7.90. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld kalkvrije leidingen, een zachte huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Kraggenburg

De waterhardheid van het water in Kraggenburg is om en nabij de 7.90 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,50 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-kraggenburg-8317

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Boshuis Duolux plus 400
 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi
 • Hydrotense StandAlone 8L
 • Lubron Softstar SXT2

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Delta) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kraggenburg minimaliseer je de dH waarde van 7.90 naar een fijne 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een gunstig tarief, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €910.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Kraggenburg.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met vakmannen voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €115 voor magnetische ontharders tot ruim €2250 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterverzachters starten bij €740, exclusief installatiekosten. Een geavanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1350 en €1875 inclusief plaatsing. In onderstaande schema bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Kraggenburg.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en vandaag nog installateurs, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €160
Waterontharder (mechanisch)Rond de €680
Waterontharder (elektrisch)V.a €920
Zout€50 voor 100 kg
OnderhoudskostenBegint bij €135 per beurt
PlaatsingskostenV.a €250
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Kraggenburg?
De waterhardheid in Kraggenburg is grofweg 7.90 dH. De waarde in de provincie Flevoland ligt op 7.87 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als een zachte huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Denk aan een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld d.m.v. natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone machine is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Kraggenburg.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en fris water, minder zeep en wasmiddel nodig, het is goed voor de huid/haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie