Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Epe

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, verstopte leidingen of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 2.20 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Epe maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op deze pagina bekijk je bruikbare info aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 2.20 dH in Epe.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals slecht functionerende apparaten en een hoge energierekening.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, heerlijk zachte kleding en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €290 op jaarbasis.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid EpeFunctioneringKostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteEpe
Postcode8161
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31300 kWh
Gem. Waterhardheid2.20 dH

Het effect van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Epe

Wil je definitief afrekenen met een inefficiënte hr-ketel of extra zeep en shampoo nodig? Een toenemende groep Hollanders en Belgen installeren een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, lekkerdere koffie en thee en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Epe zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Epe gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Beste waterverzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Epe?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Epe. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot lagere stookkosten en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Epe kent een waterhardheid van 2.20. Definitie: vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. lager energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Belangrijk: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Epe

De waterhardheid van het drinkwater in Epe is 2.20 dH. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 2.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 6,27 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-epe-8161

Vraag prijzen op in de regio

Veel gekozen merken

 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14
 • Ecowater eVOLUTION 600 Power
 • Watercompany Ultrasoft 14
 • Lubron Softstar SXT2
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Culligan) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Epe voer je de dH waarde terug van 2.20 naar een acceptabele 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €825.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Epe.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan professionals voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €170 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2075 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Behalve deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €700, excl. installatie. Een installatie met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1175 en €1875 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Epe.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en gratis installateurs, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €150
Mechanische waterontharderVanaf €650
Waterontharder (elektronisch)Circa €1080
Reinigingszout€25 voor 50 kilo
OnderhoudRond de €150 per 12 maanden
InstallatiekostenV.a €250
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Epe?
De hardheid van het kraanwater in Epe ligt op 2.20 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland is circa 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals lagere energierekening en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd via natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Regelmatig schoonmaken is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Epe.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, lekker water uit de kraan, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie