Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nagele

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, verstopte leidingen of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.90 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Nagele leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je praktische informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.90 dH in Nagele.
 • Hierdoor ontstaan situaties als kalkstrepen op glas en lak en hoge stookkosten.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere stookkosten, fris kraanwater en textiel slijt minder snel.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €285 op jaarbasis.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid NageleHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8308
Gem. Gasverbruik M31420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28400 kWh
Gem. Waterhardheid7.90 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Nagele

Heb jij genoeg van een irriterende huid en/of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een toenemende groep mensen kiezen een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zachtere was en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Noordoostpolder opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Nagele hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Zuinigste waterontkalker.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Nagele?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Nagele. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Nagele kent een waterhardheid van 7.90. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid en minder poetsen en boenen.
 • Opmerking: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Nagele

De waterhardheid van het water in Nagele is 7.90 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,50 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-nagele-8308

Vaak geplaatste ontharders

 • Boshuis Combilux plus 150
 • 038waterontharder Compact 20
 • Boshuis Combilux plus 150
 • Apic Heracles junior
 • Delta Onega

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Pallas) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Nagele voer je de dH waarde terug van 7.90 naar een gezonde 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €830.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Nagele.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €115 voor een magnetische ontharder tot wel €2325 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Buiten deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterontharders starten bij €670, excl. installatie. Een geavanceerd systeem zit ergens tussen de €1200 en €2150 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Nagele.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Klik dan door naar onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan men zonder problemen snel modellen, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €130
Mechanische waterontharderC.a. €800
Elektrische waterontharderV.a €1000
Tabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudskostenRond de €125 per beurt
InstallatieRond de €230
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Nagele?
De waterhardheid in Nagele komt uit op ong. 7.90 dH. De waarde in de provincie Flevoland is plus minus 7.87 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere een glanzende vaat en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld een minder droge huid, smaakvol water, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen a.d.h.v. pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Regelmatig schoonmaken is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nagele.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, zacht en fris water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie